Waar moet je op letten bij het kiezen van de afwerking van een spandoek?
Bij een spandoek bedrukken komt het een en ander kijken. Als u eenmaal uw spandoek heeft gekozen is er nog een keuze die gemaakt moet worden: welke afwerking moet u nemen? Welke afwerking is nou eigenlijk de beste? Dat hangt helemaal af van waar u uw spandoek voor gaat gebruiken en — misschien nog wel belangrijker — waar het spandoek gaat hangen. Wordt het een blikvanger aan de muur? Of misschien wordt het wel gebruikt voor een demonstratie? En wat zijn de opties om het spandoek op te hangen waar je het uiteindelijk wilt hebben? Met deze vragen in het hoofd, hebben we een aantal opties om uit te kiezen.

© pixabay.com

Wat voor soorten afwerkingen zijn er mogelijk voor spandoeken?

Ringen

De standaard afwerkingen voor spandoeken werkt met stalen ringen. Hierbij worden stalen ringen in de rand van het spandoek verwerkt. De rand wordt eerst omzoomd om verzekerd te zijn van een stevige fundering voor de ringen. De ringen worden in een vast patroon aangebracht, en door deze ringen kunt u dan gemakkelijk een touw of koord halen om het spandoek op te hangen. Dankzij de hoeveelheid ringen en hoe ze verdeeld zijn langs de rand, wordt verzekerd dat het spandoek aan alle kanten gelijk gespannen wordt, en stevig hangt.

Koord

Een oplossing voor een spandoek dat los van de muur gaat hangen is de afwerking met een koord. In dit systeem wordt een koord aan het spandoek gevestigd aan de boven- en onderkant van het doek. U kunt vervolgens zelf kiezen hoe lang het koord in de vier hoeken moet zijn. Zo kunt u het spandoek ook ophangen op plekken waar er geen oppervlakte is om het spandoek tegen op te hangen en waar de bevestigingspunten ver uit elkaar liggen.

© pixabay.com

Vier tunnels

Een andere optie is een tunnel afwerking. In deze afwerking wordt er in de rand van het spandoek een tunnel genaaid, waar u zelf buizen doorheen kunt halen. Door de buizen kunnen dan weer koorden gehaald waarmee u uiteindelijk het spandoek ophangt. Dit is een goed systeem om het spandoek mooi strak op te hangen op plekken waar maar weinig punten zijn om het doek aan op te hangen.

Twee tunnels

Als u het spandoek niet wilt ophangen, maar bijvoorbeeld wilt vasthouden, kunt u kiezen voor een doek met twee tunnels. Bij deze optie worden er aan beide uiteinden van het spandoek tunnels in de rand verwerkt, waar u zelf stokken in kunt steken. Zo kunt u het spandoek vasthouden — bij bijvoorbeeld een demonstratie — of het spandoek in de grond steken.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *