Waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste sieraad?
Sieraden zijn belangrijk om jezelf qua looks net dat beetje extra elegantie en uitstraling te geven wat zonder sieraden ontbreekt. Veel vrouwen en steeds vaker ook mannen kiezen daarom voor het dragen van sieraden, zoals een gouden ketting, een oorbel of een diamanten of zilveren ring. Maar als je plannen hebt om fraaie sieraden te kopen, waar moet je dan precies op letten? Wij zetten enkele handige tips op een rijtje om de beste sieraden te kopen in jouw situatie.

© pixabay.com

Denk na over het soort sieraden


Sieraden zijn er in allerlei soorten en varianten. Valmano biedt een ruim en kwaliteitsvol gamma sieraden aan. De website geeft je meteen een goed beeld van de ruime keuze in sieraden. Bedenk van tevoren goed welk type sieraad je wilt hebben. Ga je voor een halsketting, een armband, een oorbel of voor een ring? Wil je op een feestje jezelf opvallend presenteren, dan kies je natuurlijk voor duidelijk zichtbare sieraden, zoals een elegant horloge, glinsterende oorbellen of een opvallende nek-ketting. En uiteraard is een combinatie van sieraden ook een prima optie om op te vallen tijdens een feestelijk moment met vrienden of familie!

Het materiaal: ga je voor goud, zilver of metaal?


De materiaalsoort van sieraden is natuurlijk ook iets om in het oog te houden. Zo kun je gaan voor duur 24 karaats goud om indruk te maken op anderen. Zeker als je van plan bent om verlovingsringen of trouwringen te kopen, is goud een goede keuze. Heb je minder te besteden, dan is zilver een goed alternatief. Hiermee laat je zien dat je van stijl; en luxe houdt, maar zonder te overdrijven.

Welke stijl zoek je?


Sieraden zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar. Je kunt gaan voor een romantische look als je jezelf op die manier aan anderen wilt presenteren. Maar ook stoere, moderne en robuuste sieraden behoren tot de mogelijkheden. Of minimalistische ringen, oorbellen en kettingen. Het is maar net wat je in je hoofd hebt, want bij juweliers is er echt keuze in overvloed om sieraden aan te schaffen die op jouw looks aansluiten. Juist vanwege de grote keuze is het echter wel aan te raden om goed na te denken over de stijl en uitstraling die wenselijk is voor jou.

Sieraden combineren met kleding


Een belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van mooie sieraden is altijd de combinatie tussen sieraden en je kleding. Draag je vooral vlotte, eigentijdse en sportieve kleding? Dan is het verstandig om te kiezen voor moderne, fris ogende sieraden die bij deze kledingstijl passen. Houd je daarentegen van een klassieke kledinglook of van jezelf romantisch kleden? Dan pas je daar je sieraden op aan door sieraden te kopen met een klassiek of elegant design.

Voor welke gelegenheid heb je sieraden nodig?


De gelegenheid of gelegenheden waarvoor je sieraden draagt is weer een ander (en zeker niet het minst belangrijke) aandachtspunt bij het uitkiezen van geschikte sieraden voor jezelf of eventueel je partner. Tijdens formele activiteiten, zoals een zakelijke lunch, een teamoverleg of een sollicitatiegesprek, draag je natuurlijk meer ingetogen sieraden dan wanneer je voor een informeel feestje met vrienden sieraden nodig hebt. Kleed je altijd naar de gelegenheid en kies hierbij je sieraden uit!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.