Waarom sporten op hakken goed voor je is?
Kan jij op je hoge hakken sporten? Neen? Het blijkt nochtans een echte trend te zijn. Uiteraard geven tal van podologen en chiropractors het advies om dit beter niet te doen. Om hier eens heel even niet naar te luisteren, volgen enkele tips die je vertellen waarom sporten op stiletto’s wel goed is:

© Flickr.com
  • Je krijgt er sterkere bekkenbodem- en buikspieren van. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van de Italiaanse urologe Maria Angela Cerruto. We maken onze spieren sterker, omdat we automatisch een beetje naar voren gebogen zijn als we op hakken lopen. Enkele voordelen hiervan: bevallen is makkelijker en op latere leeftijd krijg je minder vaak te maken met urine-incontinentie.
  • Ook onze kuitspieren hebben er baat bij. Ze worden er immers steviger van. Dankzij het dragen van hakken zien de benen er bovendien langer en slanker uit en dat wil toch elke vrouw. Volg wel de raad op van Cerruto als ze zegt dat je best geen hakken draagt die hoger zijn dan 7,5 cm. Je hebt meer kans op letsels en dat willen we nu ook weer vermijden. Uiteraard is de afwisseling met platte schoenen ook heel belangrijk.
  • Op hoge hakken lopen geeft je een extra vrouwelijk gevoel. Zorg er wel voor dat je het paar schoenen vindt dat perfect voor je voeten past. Pijnlijke voeten zijn immers niet bepaald aangenaam.


Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *