Waarom vrouwen niet moeten roken
Roken steelt de vrouwelijke schoonheid. Niet alleen is het slecht voor de interne organen, ook huid, haar en nagels kennen de negatieve gevolgen van roken. Dat roken slecht voor je is, dat weten we allemaal. Het kan kanker, longemfyseem en hart-en vaatziekten veroorzaken. Daarnaast wordt roken steeds duurder en als klap op de vuurpijl: roken maakt de vrouw lelijk. De vrouwelijke schoonheid wordt aangetast door het roken. De buitenkant wordt minder aantrekkelijk maar ook de binnenkant gaat eraan ten onder.

© Pexels.com

7 manieren om rokers te herkennen
Afgezien van het feit dat rokers een sigaret tussen hun lippen of vingers hebben, zijn er nog andere manieren om rokers te herkennen. Zo is de huid veel valer en zijn de tanden vaak geel. De vrouwelijke roker heeft beduidend meer rimpels rond haar mond. Daarnaast zijn er nog een aantal vervelende bijwerkingen die roken met zich meebrengt, en die een aanslag zijn op het uiterlijk.

Roken verdunt het haar
De chemische stoffen in tabaksrook tasten de haarfollikels aan. Hierdoor wqordt het haar dunner en kan er zelfs kaalheid optreden. Dit wordt veroorzaakt door vernauwing van de bloedvaten en een hoger niveau van het hormoon DHT.

Roken veroudert de huid
Dankzij roken wordt de huid vroegtijdig verouderd. De zon geven we hier vaak de schuld van, maar roken heeft een net zo grote invloed op de huid als de zon. De schadelijke stoffen in tabak breken bindweefsel in de huid af waardoor de huid ook nog een slapper wordt. Bovendien bevat tabak koolmonoxide, wat ervoor zorgt dat de zuurstofwisseling in de huid verslechterd. Hierdoor wordt de huid vaal en droog.

Wallen en donkere kringen rondom de ogen
Last van donkere kringen rondom de ogen of wallen onder de ogen? Grote kans dat dit door het roken komt. De huid is droog en minder elastisch waardoor er wallen ontstaan. Ook voelen rokers zich vaker vermoeid, doordat ontwenningsverschijnselen in de nacht hun wakker houden. Ook dit veroorzaakt de bekende wallen en donkere kringen.

Rokers hebben diepere rimpels
Rimpels rond de mond komt veel voor bij vrouwelijke rokers. Omdat de lippen continue getuit worden, ontstaan hier sneller rimpels. Vaak knijpen we ook de ogen dicht om de rook uit de ogen te houden, wat weer rimpels rond de ogen veroorzaakt., In combinatie met de schadelijke stoffen die toch al slecht voor de huid zijn, staat roken garant voor diepe rimpels.

Slechte mondhygiëne
Rokers hebben vaker last van ontstoken tandvlees en een slechte adem. Tanden worden sneller geel en tanden e kiezen gaan verloren als gevolg van ernstige ontstekingen. Bovendien bestaat ruim 90 procent van de mensen die mondkanker hebben uit rokers. Ook een harige (zwarte) tong komt vaker voor bij rokers. En dat is best onsmakelijk!

Donkere lippen
Met donkere lippen bedoelen we geen sexy lipstick, maar een donkere tot blauwe verkleuring van de lippen. Ook dit wordt veroorzaakt door het roken.

Gele nagels
Permanente vergeling van de nagels is een bijwerking van het roken. Nagels hebben zuurstof nodig, maar dankzij het roken wordt de bloedvoorziening naar de nagels toe verminderd. Ook het vasthouden van de sigaret tussen de vingers zorgt voor verkleuring van nagels en huid.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *