Waarom zijn houten overkappingen zo populair?
Houten overkappingen in de tuin of op de oprit van je woning zijn steeds populairder geworden. Maar waarom zijn overkappingen van hout zo gewild? Welke voordelen hebben houten overkappingen te bieden? En, als je besluit om een overkapping van hout te plaatsen, voor welk houtsoort kun je dan het best kiezen? Wij leggen het uit!

© pexels.com

Door weer en wind

Op een dag met veel zonlicht is een kwalitatief hoogwaardige houten terrasoverkapping ideaal om lekker in de schaduw te kunnen zitten. Ook als het tropisch warm is, kun je met een terrasoverkapping heerlijk op je terras zitten en van het weer genieten. Extra aantrekkelijk aan een goede houten terrasoverkapping is dat je ook onderdak hebt, als het weer opeens omslaat. Dat komt mooi uit bij het typisch Nederlandse wisselvallige weer. Al gedacht om ook nog een terrasverwarmer of vuurkorf te kopen? Dan maak je het jezelf én je huisgenoten of gasten nog aangenamer.

Makkelijk te monteren

Een terrasoverkapping van hout is niet alleen praktisch in gebruik, maar ook nog zeer eenvoudig te plaatsen en te monteren. Bestel je een kant-en-klare houten terrasoverkapping, dan ontvang je van de leverancier een handleiding om de overkapping zelf te plaatsen. Heb je twee linkerhanden, dan kun je altijd nog vakmensen inschakelen om de klus te laten uitvoeren.

Luxueus en stijlvol

Onder het mom van ‘het oog wil ook wel wat’: een houten overkapping straalt veel luxe uit, zeker met ingebouwde verlichting. We kunnen dus wel stellen dat een terrasoverkapping niet alleen erg comfortabel is om heerlijk te genieten, maar ook een verlengstuk vormt van je woning. Een terrasoverkapping is daarom een meerwaarde voor je woning. Ofschoon de waardevermeerdering bij elke woning anders werkt, is een terrasoverkapping zeker een waardevolle investering te noemen.

Kies wel voor kwaliteit

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden, is de keuze van houtsoort. Kies bij voorkeur voor goed geïmpregneerd hout of hout dat geschikt is voor buitengebruik, zoals eikenhout, lariks, grenen of Douglas hout. Deze houtsoorten hebben een goede prijs kwaliteit verhouding en gaan circa 30 jaar mee. Succes!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *