Waarom zou je trouwen?
Trouwen! Het is iets dat zowel van jouw kant als van de tegenpartij moet komen. Vaak zorgt heel het trouwgedoe voor discussies in een relatie. Misschien zie jij je vriend ontzettend graag en wil je dat bezegelen met een huwelijk, terwijl dit voor hem helemaal niet nodig is. Je woont samen, je hebt al dan niet samen kinderen, je ziet elkaar zo al graag, waarom zou je dan in godsnaam nog moeten trouwen?

© Pexels.com

Het is verstandig eens zelf voor je uit te maken waarom je precies zo graag wil trouwen. Wil je het eerder om financiële redenen of wil je gewoon de buitenwereld laten zien dat jullie voor elkaar gemaakt zijn? Praat erover met je vriend en zorg vooral dat dit in rustige omstandigheden gebeurt. Je kan hem immers niet dwingen om met je te trouwen en je zal hem misschien eerder van je wegjagen.

Het kan ook zijn dat je partner in het verleden geen goede ervaringen heeft gehad met het huwelijk en dit nu dan ook helemaal anders ziet. Probeer hem te begrijpen, zoniet zal je de knoop moeten doorhakken. Wil je echt ontzettend graag trouwen, maar merk je dat dit in deze relatie niet het geval zal zijn, dan is het misschien beter je huidige vriend niet langer voor de gek te houden. Maar stel jezelf zeker de vraag of het dit nu echt is wat je wilt. Niet met iemand trouwen, betekent nog altijd niet dat je die persoon minder graag ziet!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *