Wat een moderne vrouw lijden kan… en oplossen
Digibesitas, sms-duimen, iPosture… De moderne vrouw krijgt het soms hard te verduren. Toch bestaat voor de meeste kwaaltjes een oplossing. Wij verlossen je hieronder.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Diagnose 1: Digitale oogdruk
Volgens de Amerikaanse Vision Council lijdt zowat 70% van de Amerikanen aan deze kwaal. De ogen voelen droog aan, irriteren, branden en steken. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot wazigheid of dubbelzicht. Pixels zijn dan ook knap moeilijk voor onze ogen. Zij vragen veel van het focus-systeem, waardoor de ogen minder knipperen, hetgeen ze op termijn kan uitputten. Dokters raden de 20/20/20 regel aan. Kijk elke 20 minuten 20 seconden zo’n 20 meter verderop. Verder is ook de kijkafstand van belang: houd je toestel op armlengte en ooghoogte.

Diagnose 2: Repetitive Strain Injury (RSI)
Je hebt een tintelende pijn of verlamming in je pols en een schietende pijn nadert je elleboog. RSI is een van de meest voorkomende problemen in de handkliniek. Repetitieve bewegingen zoals typen kunnen, zonder pauze uitgevoerd, ontstekingen en pijn veroorzaken, zeker wanneer ze uitgevoerd worden in minder evidente posities. Dan neemt het risico op tendinitis en overbelasting exponentieel toe.
Swipen, klikken… Het zijn helaas allemaal minder evidente posities. Daarom is regelmatige rust geboden. Probeer een handsfree telefoon of voorzie jezelf van verschillende types muizen.

Diagnose 3: iPosture
Je hebt chronische rugpijnen en een gevoel in je nek alsof je verkeerd geslapen hebt. iPosture is geen nieuwe app, maar het gevoel dat je krijgt wanneer je te veel en te regelmatig over je smartphone of laptop gebogen zit. De druk op je lage rug en zenuwwortel neemt toe, hetgeen tot pijnen en zelfs verlamming kan leiden. Ons lichaam is namelijk voorzien op voldoende lichaamsbeweging. Sta daarom regelmatig op, stretch, loop rond. Eens je terug gaat zitten, let dan op je houding. Zorg voor een rechte rug die steunt op de stoelrug, tracht niet voorover te hangen, en hou je benen in een hoek van 90°.

Diagnose 4: Telefoongezicht
Je gezicht heeft een probleemgebied ontwikkeld (tussen slaap en kin) waar verkleuringen, pukkeltjes en/of dofheid de kop blijven op steken. De oorzaak is je smartphone, die meer bacteriën huisvest dan een toilet. Daarbij komt dat deze kleine computers ook gewoon opwarmen tijdens een lang gesprek. Zij worden een kleine zon nabij je ‘telefoonzone’. Scrubs zijn de oplossing. Wanneer je donkere vlekjes ziet in plaats van beschadigingen, dan is hitte de oorzaak. Hou je gesprekjes kort en zoek een verlichtend schoonheidsproduct.

Probleem 5: Hoge hakken syndroom
Je heupen en kuiten voelen gespannen aan en je knieën doen pijn, net als je enkels en je lagere rug. Hoge hakken kunnen ernstige (ontstekings-)schade toebrengen, zelfs aan de zenuwen, ligamenten, achillespees en kuitspieren. Deze schoen dwingt je integrale lichaamsgewicht immers in een veel te kleine oppervlakte. Zo ontstaat een pulsende pijn in je voetbal, een verschuiving die een hele ketting van reacties in gang zet. Samengevat ontstaat wrijving en ontsteking in het meta-dorsaal gebied, een verzameling grote botten in het midden van de voet. Om die verschuivingen te compenseren zal de stapper heupen en knieën vooruitduwen en de rug krommen. De voetboog ontspant, het zachte weefsel lost en je voet begint als het ware stilaan te misvormen.
Is er een oplossing? Niet echt. Maar je kunt kritisch zijn over je aankopen. Kwaliteit van het design en de vorm zijn cruciaal. Verder is moderatie de sleutel. Een gouden tip: stretch voor je je hoge hakken aantrekt.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *