Wat zijn de beste levenslessen die je zou moeten opvolgen?
Tijdens een mode en beautyconferentie in Los Angeles hield voormalig supermodel Tyra Banks een inspirerend verhaal voor een groep bloggers, waarin zij aangaf wat voor haar belangrijke ervaringen waren geweest in haar carrière waar anderen iets van zouden kunnen leren. Misschien komen deze adviezen ook van pas tijdens je eigen carrière.

 

© Pexels.com

1 Maak altijd je huiswerk en luister naar je moeder
Als je een belangrijke carrièrekans krijgt, zorg dan dat je goed voorbereid bent en alle informatie opgezocht hebt die je nodig kunt hebben, zodat je er klaar voor bent. Dit advies gaf de moeder van Tyra Banks haar aan het begin van haar carrière. Als je geen moeder hebt die je hierover advies kan geven, zoek dan een goede mentor.

2 Als iemand nee tegen je zegt, laat je hier dan niet door weerhouden
Als je een goed idee hebt of ergens van droomt en iemand vertelt je dat je het niet moet doen, geef dan niet gelijk op en onderzoek of het niet toch mogelijk is, maar dan misschien op een andere manier.

3 Sta open voor allerlei vormen van feedback en zoek een mentor
Volgens Tyra Banks heb je twee soorten mensen nodig in je leven die ervoor zorgen dat je een succesvolle ondernemer wordt. Ten eerste mensen die onvoorwaardelijk van je houden en je vertellen dat ze alles geweldig vinden wat je zegt en doet. Ten tweede mensen die je de waarheid vertellen, ook al zijn ze soms ook jaloers op je. Hierdoor leer je zelf je weg te zoeken en te bepalen wat het beste voor je is en welke beslissingen je moet nemen.

4 Leer hoe je moet delegeren
Natuurlijk weet je zelf alles het beste en doe je alles het liefste zelf. Maar zodra het goed gaat en je onderneming groeit, dan is het belangrijk om mensen te vinden die je kunnen helpen en waar je bepaalde taken aan kunt overlaten. Soms moet je dingen opgeven om te kunnen groeien.

5 Zorg dat je bij blijft op het gebied van technologie en sociale media
Zodra er een nieuwe ontwikkeling is, doe er aan mee en schaf het aan of meldt je ervoor aan en gebruik het. Hierdoor bereik je nog meer mensen en dit kan je weer nieuwe klanten opleveren.

6 Ken je sterke kanten en wees niet bang om dingen te doen die je nog nooit gedaan hebt
Tyra Banks besloot om het Harvard Business School’s management programma te volgen, waarvan anderen nooit hadden verwacht dat ze dit ooit zou gaan doen. Ze leerde er veel van en raadt iedereen aan om ook uitdagingen aan te gaan en niet bang te zijn voor het onbekende. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om ook andere mensen te vinden voor je bedrijf die je eigen kennis aanvullen en je visie delen en waarmee je samen kunt investeren in je bedrijf.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *