Wat zijn de voordelen van wit betonplex als bouwmateriaal?
Wit betonplex wordt steeds populairder in de bouw. Niet alleen omdat het voor ontzettend veel soorten klussen te gebruiken is, maar ook omdat het een heel frisse en moderne uitstraling heeft. Benieuwd naar alle voordelen van wit betonplex? Dat lees je hier!

Wat is betonplex?

Betonplex is vooral bekend doordat de toplaag bestaat uit epoxy. Maar wat is dit eigenlijk? Epoxy is een bewerking materiaal wat ervoor zorgt dat producten waterdicht zijn. Dat betekent dat betonplex niet meer bewerkt hoeft te worden nadat dit is geplaatst, wat weer heel wat tijd en geld scheelt. De waterdichtheid is met name handig bij projecten buitenshuis, zoals een dakkapel of reclamebord. Zonde namelijk als dit soort producten worden beïnvloed door de weersomstandigheden. 

De voordelen van wit betonplex

Wit betonplex heeft ontzettend veel voordelen, waardoor het vaak wordt toegepast in de bouw. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Verschillende formaten en kleuren

Wit betonplex is verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten en kleuren. Denk aan betonplex 18mm, of 9mm. Dat betekent dat er voor ieder soort klus wel een plaat beschikbaar is. 

Waterbestendig

Van nature is wit betonplex waterbestendig. Dat maakt wit betonplex perfect voor klussen buitenshuis. Zo kunnen kozijnen van hout bijvoorbeeld na een tijd gaan rotten door de verschillende weersomstandigheden, maar door de waterbestendigheid heb je daar bij wit betonplex geen last van.

Mooie afwerking

Wit betonplex heeft een gladde afwerking, waardoor het makkelijk is toe te passen voor verschillende soorten klussen en een heel toegankelijk product is. Zo wordt het veelal gebruikt in opslagruimtes, dierenhokken en zelfs voor glijbanen!

Antislip

Wist je dat betonplex ook verkrijgbaar is in antislip uitvoering? Dit is handig voor onder andere vloeren of steigers, omdat dit een stuk veiliger is. Ook wordt betonplex met antislip toegepast in woningen om ervoor te zorgen dat meubels niet verschuiven en de vloer zo niet kunnen beschadigen.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *