Welke vorm heeft jouw gezicht
Ovaal, vierkant, rond of diamant? De vorm van je gezicht herkennen is de snelste weg naar de juiste haarstijl. Wie ben jij?

© pxhere.com

Hoe bepaal je de vorm van je gezicht?

We laten de technische besprekingen achterwege en concentreren ons op de gezichtscontouren. Sta je nog eens voor de spiegel, ga dan met je vinger over de omtrek van je spiegelbeeld. Wat zie je?

  • Een ROND gezicht is even breed als hoog en het breedst bij de oren.
  • Een RECHTHOEKIG of LANGWERPIG gezicht is langer dan het breed is, met hoog voorhoofd en/of slanke kin.
  • Een HARTVORMIG gezicht heeft een breed voorhoofd en jukbeenderen, maar smalle kaken.
  • Een VIERKANT gezicht heeft een gelijkmatig voorhoofd en kaaklijnen, prominente kaken en een vierkanten haarlijn.
  • Een DIAMANTEN gezicht heeft een kaaklijn die breder is dan het voorhoofd.
  • Een OVAAL gezicht is haast twee keer zo lang als het breed is, de slapen zijn maar iets breder dan de kaken, de haarlijn is afgerond.

Hoe bepaal je je haarsnit?

Ronde gezichten
Met een rond gezicht doe je er goed aan de volheid van je haren te minimaliseren en te werken met laagjes die je gezicht ‘kaderen’. Tegelijk is het goed je haren langer dan je kin te houden. Deze ingrepen hebben een verlengend effect en brengen je gezichtshoeken naar boven.

Hartvormige gezichten
Met een hartvormig gezicht garandeer je je succes met een lange bang, die aan een kant langs een ooghoek glijdt. Deze ingreep doet wonderen om je hartvorm in balans te brengen en neemt de aandacht weg van een iets puntigere kin. Ook bobs met een langere voorkant bereiken een goede balans. Korte en gelaagde snitten zullen je hartvorm net hoekiger maken.

Ovalen gezichten
Ovalen vrouwen kunnen zich zo goed als alles permitteren. Alles wat stilisten ondernemen om andere gezichtstypes te flatteren, is er eigenlijk op gericht om ze een meer ovalen look te geven, dixit topstilist Tommy Buckett. Verder letten deze dames vooral op het gezichtsmidden en de kaaklijnen. Het midden mag wat wijder lijken en de kaaklijn mag tot uitdrukking worden gebracht.

Diamanten gezichten
Net zoals ovalen gezichten behoren de diamanten gezichten tot de gelukkigen die heel wat kunnen verdragen. Lange, zwevende froufrou’s zijn verder een prima manier om harde hoeken uit beeld te halen. Haarstijlen waarbij het volume bovenaan of aan de zijkanten zit, zijn te vermijden. Je zoekt net naar looks die je gezicht gelijkmatiger maken.

Rechthoekige of langwerpige gezichten
Bangs die met de wenkbrauwen spelen, bobs op kin-hoogte en laagjes werken extra goed bij langwerpige gezichten. Zij creëren de illusie van breedte. Haarstijlen waarbij de focus op het middendeel van het gezicht ligt, zijn te vermijden. Zij creëren extra hoogte.

Vierkante gezichten
Heb je een vierkanten gezicht dan zijn laagjes en bangs jouw ding. Zij kunnen de gezichtshoeken verzachten, net zoals een gedecentraliseerde opdeling. Zware, rechte bangs kun je beter vermijden, net zoals snitten waarbij de lengte bovenop de haarkroon toeneemt. Deze coupes benadrukken de gezichtshoeken.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *