Welke zonnebril past het beste bij de vorm van je gezicht?
Het is weer voorjaar en het wordt langzaam tijd om je zonnebril weer tevoorschijn te halen of om een nieuwe zonnebril te gaan kopen. Als je een nieuwe zonnebril wil aanschaffen let je natuurlijk op het merk en de bijbehorende prijs. Maar let je er ook op welke zonnebril het beste bij je past? Sommige types zonnebrillen passen namelijk beter bij de vorm van je gezicht dan andere. Het dragen van het juiste exemplaar kan ervoor zorgen dat je gezicht mooier uitkomt, maar ook helpen om bijvoorbeeld je naar jouw idee te grote neus enigszins te verhullen. OneHowTo onderzocht welke zonnebrillen je het beste kunt kiezen bij elke gezichtsvorm.

© Pixabay.com

Diamantvormig gezicht

Je hebt een smal gezicht, hoge jukbeenderen, smalle ogen en een uitgesproken kaaklijn. Dan kun je het beste kiezen voor een zonnebril met langwerpige glazen die je voorhoofd groter doen lijken.

Lang gezicht

Wanneer je een prominente kaaklijn en voorhoofd hebt, maar een smalle kin, dan kun je het beste de nadruk leggen op de bovenste helft van je gezicht. Dit doe je door het dragen van een zonnebril met een licht montuur of een montuur dat alleen aan de zijkanten de glazen ondersteunt.

Ovaal gezicht

Als je gezicht ovaal van vorm is dan heb je geluk, want elk type montuur staat je dan goed. Je kunt rustig experimenteren met de laatste trends. Degelijke en zwarte glazen zorgen voor aanzien, terwijl een metalen montuur een goede manier is om een gedefinieerd silhouet te creëren.

Driehoekig gezicht

Heeft je gezicht een driehoekig vorm, dan moet je goed opletten bij de aanschaf van een zonnebril. Kies geen zonnebril met grote glazen, dit laat je gezicht er smal en vervormd uitzien. Draag liever een zonnebril met kleine glazen die alleen aan de bovenkant door het montuur ondersteunt worden, dat staat je veel beter. Je kunt het beste een aviator-bril kopen.

Rond gezicht

Kies voor een vierkant of rechthoekig montuur als je een rond gezicht hebt. Dit maskeert je brede kaaklijn en verlengt je gezicht. Kies liever niet voor een rond of een groot montuur.

Zoals gezegd kan het juiste montuur ook je neus camoufleren als je dat wilt. Wanneer je een grote neus hebt dan kun je het beste kiezen voor een groter en opvallend montuur met dikke pootjes. Zo vestig je minder de aandacht op je neus. Heb je net een lange neus dan kun je hem korter laten lijken door een montuur met een dubbele neusbrug. Als je een kleine neus of een wipneus hebt, dan zorgt een hoge neusbrug met een opvallende kleur ervoor dat je neus langer lijkt in verhouding tot de rest van je gezicht.

Wil je een zonnebril kopen die goed bij je past en die je een mooie uitstraling geeft, volg dan dit advies. Laat die zon nu maar komen. Je bent er helemaal klaar voor.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *