Werkkledij: het belang van kwalitatief goede werkkleding
Kwalitatief goede en betrouwbare werkkledij is onmisbaar voor personen die werkzaam zijn in bijvoorbeeld de bouwsector, als vertegenwoordiger, accountant of een eigen klussenbedrijf hebben. Maar wat maakt geschikte werkkleding nu zo belangrijk? En waarom is het aan te raden om er qua werkkledij representatief bij te lopen?

© pixabay.com

Het is belangrijk om veilig te kunnen werken

Goede werkkleding is in de eerste plaats van belang, omdat betrouwbare werkkledij veilig werken mogelijk maakt. Wanneer u bijvoorbeeld als vakman in de bouw werkzaam bent, is een goede overall met vakken voor handgereedschap cruciaal. Zo kan er veilig gewerkt worden, zonder dat er gereedschap of andere spullen uit de kleding vallen of gaan rondslingeren. Een van de belangrijkste spelers op vlak van kwalitatieve werkkledij is engelbert strauss. Zij hebben een heel breed gamma aan kwaliteits werkkleding en veiligheidsschoenen. Specifieke werkkleding en schoeisel die helpen om de veiligheid te vergroten, zijn naast werkoveralls onder meer veiligheidsschoenen met versterkte neuzen (die de tenen beschermen tegen zware voorwerpen), helmen, lasbrillen en veilige handschoenen. In bepaalde economische sectoren zijn beschermende werkkledij en/of Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) zelfs juridisch verplicht gesteld en moeten dan ook door het personeel gedragen worden.

Goed voor de reputatie van uw onderneming

Als werkgever wilt u natuurlijk dat uw personeel er netjes en representatief bij loopt. In die zin is werkkleding een van de visitekaartjes van uw bedrijf. Met nette en professioneel ogende werkkleding laat u als onderneming zien dat u uitstraling, kwaliteit en representativiteit belangrijk vindt. Klanten, passanten of potentiële klanten letten hier op. Lopen uw medewerkers er onverzorgd en niet netjes bij, dan kan u dit klanten en dus omzet kosten.

Zorgen voor eenheid

Nette werkkleding van kwaliteit is ook belangrijk om de onderlinge collegialiteit en eenheid onder uw personeel te stimuleren. Iedereen op de werkvloer draagt werkkleding, wat goed is voor het saamhorigheidsgevoel en een gevoel van gelijkheid. Dit is uiteraard beter voor de sfeer op de werkvloer en stimuleert op die manier de productiviteit. Uw medewerkers voelen zich onderling gelijkwaardiger aan elkaar en respecteren elkaar meer, omdat iedereen dezelfde soort kleding draagt.

Met nette werkkledij kunt u reclame maken

Als uw personeel vaak op locatie werkt of met de zakenauto op pad is, kunt u werkkleding inzetten om hiermee uw bedrijf te promoten. Zo is bedrijfskledij ideaal om uw bedrijfsnaam en logo in de directe omgeving bekend mee te maken. Stel dat u een timmerbedrijf hebt en regelmatig klussen uitvoert bij particulieren en/of bedrijven, dan wordt u met strakke werkkleding voorzien van uw bedrijfsnaam en logo een stuk sneller bekend in de directe omgeving. En op termijn gaat een grotere naamsbekendheid extra klanten opleveren. Door te kiezen voor gepersonaliseerde werkkleding, ofwel werkkledij op maat, kunt u dit bereiken.

Fiscale voordelen van werkkledij

Een van de mooie aspecten van werkkleding is dat deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn. U betaalt over werkkleding die echt op de werkvloer wordt gedragen geen belasting. Daarbij is het wel belangrijk dat uw werkkleding duidelijk van uw bedrijf is en voorzien is van logo’s en uw bedrijfsnaam. Vraag de precieze eisen na bij de door u beoogde producent van uw werkkleding en profiteer van de vele voordelen die goed ontworpen werkkledij heeft.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *