Wie is de baas bij BDSM?
De film ‘Fifty Shades’ betekende voor veel mensen een kennismaking met BDSM. De afkorting staat voor Bondage, Discipline, Sado Masochisme beter bekend als SM. De film betreft echter een preutse versie van het gelijknamige boek. Er zijn andere klassiekers van dit genre.

© pixabay.com


BDSM klassiekers
Een klassieker is de film ‘A women of the world’ uit 1925. Het wordt beschouwd als de eerste grote publieksfilm met sadomasochistische kenmerken. De ‘Geschiedenis van de O’ uit 1975 wordt ook nu nog als toonaangevend beschouwd voor BDSM. In dit genre films zijn ook de films van De Sade bekend zoals ‘Marquis de Sade’, ‘Sade’ en ‘Quillis, der Besessenheit’.

Rolverdeling
Bij koppels die aan BDSM doen, is er een duidelijke rolverdeling. Een van de partner is dominant en de ander onderdanig. Met andere woorden: er is een meester(es) en een slaaf of slavin. Bondage is het vastbinden of het beperken van de bewegingsvrijheid. Dit kan met verschillende artikelen zoals touw, boeien of kleding. In erotische webwinkels worden de benodigde attributen bdsm toys verkocht.

Drie onderdelen
Deze vorm van seksualiteit heeft alles met vertrouwen en respect te maken. Partners moeten elkaar goed kennen en weten waar de grenzen liggen. Pijn is naast discipline en lust een belangrijk item in het spel van macht en onmacht. In ieder geval heeft de onderdanige partner een positief gevoel bij pijn. Bij discipline gaat het om de onderdanigheid en het voldoen aan de wensen van de meester. Bij de lust variant staan seksuele handelingen centraal. In feite is BDSM dus een combinatie van pijn, discipline en lust.

Wie is de baas?
Het lijkt dat in het spel de verdeling van dominant en onderdanig duidelijk is waarbij de meester of meesteres de macht in handen heeft. Hij of zij geeft de slaaf of slavin alle aandacht en andersom wordt er vertrouwen gegeven. Zoveel mogelijk worden verlangens bewaarheid, maar het blijft een erotisch en seksueel spel. In feite is de ondergeschikte of sub genoemd die de touwtjes in handen heeft. De sub heeft immers de grenzen aangegeven tot hoever het spel mag gaan. Hij of zij voert de regie en de dominant is de hoofdrolspeler.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *