Wijn is goed voor de huid
Voor wie wel eens een glaasje wijn lust, is er goed nieuws! Het drinken van wijn zou namelijk onze huid beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Het ideale excuus dus om te genieten van een heerlijk wijntje!

Spaanse wetenschappers van de University of Barcelona en de Spanish National Research Council kwamen tot deze conclusie. Ze wilden nagaan wat er met de huid gebeurt als deze in contact komt met de gevaarlijke UV-stralen. We weten immers allemaal wat de gevolgen er van zijn: vroegtijdige veroudering van de huid, zonnebrand en in het ergste geval zelfs huidkanker.

Flavonoïden zijn stoffen die je in druiven kan terugvinden. Ze zorgen voor de kleur en het aroma van rode wijn. Dankzij deze flavonoïden kan de chemische reactie – die ervoor zorgt dat cellen afsterven – worden tegengegaan. Vooral op lange termijn is dit zeer voordelig voor onze huid.

Cosmeticaproducenten zagen hier onmiddellijk een gat in de markt. Tal van zalfjes werden ontwikkeld die dezelfde reactie van flavonoïden konden nabootsen. Maar zeg nu zelf: een goed glaasje wijn klinkt toch veel beter?Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *