Wat willen mannen niet vertellen over hun vrijgezellenfeest
Een vrijgezellenfeest is een traditie die staat als een huis. Een traditie waarbij je weet dat je je pa een dreun kan verkopen, je eigen lichaam voor het eerst zal ‘ontdekken’, en je je vriendin soon-to-be-wife even kan vergeten. Een vrijgezellenfeest luidt het begin in van een nieuw tijdperk.

vrijgezellenfeest

En zijn alle vrijgezellenfeesten zo spannend als die in de film The Hangover? Dat weten we niet, maar we lijsten de regels van het spel even voor je op, zodat je niet onvoorbereid de nacht/dag/weekend van je leven instapt.

 • Een uitnodiging voor een vrijgezellenfeest wil niet zeggen dat je ook uitgenodigd bent voor het huwelijksfeest.
  Nee, met sommige mannen, feestvierders tijdens je vrijgezellenfeest, wil je daarna niet meer gezien worden.
 • Vreten zal je
  Verwacht bij een vrijgezellenfeest geen keurig diner, in een rustige sfeer, afgesloten met een dure sigaar. Nee, vreten zal je. Type het wereldrecord hamburgers eten of nog erger, all you can eat ribbekens. Leg de maagsonde alvast klaar. En dan zwijgen we nog maar over drinken.
 • Een stripclub is een vast agendapunt
  Misschien heeft de organisator van je vrijgezellenfeest netjes een avondvullend (of nog erger weekendvullend) programma opgesteld. Je mag er zeker van zijn dat er één of andere vorm van strippen zal voorzien worden. Indien niet, dan weet je wat je te doen staat. Toch op zijn minste moonen dan.
 • Wie is de sterkste/stoerste, …
  Wedijveren tussen boys hoort er op een vrijgezellenfeest gewoon bij. Het kan gaan over een partijtje golf als het beschaafd blijft, maar denk eerder aan een wedstrijdje om ter meest drinken, de hoola hoop laten draaien of bier ping pong. Op dit moment blijken mannen geniaal creatief in het verzinnen van bijzondere spelletjes.
 • Je zal worden vernederd, maar men zal op je passen.
  Je mag er zeker van zijn, afzien zal je, maar je zal ook door heel veel liefde en zorgen omringd worden. Je maten zullen je helpen over de pot te hangen, je weerhouden van in de Schelde te springen of zelfs de politie overtuigen dat jij het niet deed.
 • Het geld zal rollen
  Tip, neem een bepaalde hoeveelheid aan cash mee, niet je bankkaart en vertel zeker niemand je pincode. Als dat eten, drinken, feesten, strippen en met de taxi terug naar huis kan namelijk veel kosten. Laat je maten opdraaien voor de rekening.
 • Feesten doe je ver van huis
  Uit ervaring blijkt dat vrijgezellenparties beter niet in de hometown gevierd worden. Een uitstap naar een grote, anonieme stad is een betere optie om schaamteloos de remmen los te laten gaan. Tip: vliegtuigtickets zijn ook niet meer zo duur en dan ben je zeker ver genoeg weg.
 • Verschrikkelijke verhalen zullen daarna worden verteld
  Wanneer mannen in groep op stap gaan, worden het taalgebruik en de gedragingen al snel iets scherper. Grote verhalen komen boven, de een al stoerder dan de andere. En dan komt de actie. Ook daar zal jaren over gepraat worden. Of misschien is het beter die bekende filosoof te volgen: ‘what happened in Vegas, stays in Vegas’, nietwaar?


Voeg een reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *