Word ik onmiddellijk zwanger na het stoppen met de pil?
Dat is mogelijk, maar die kans is heel erg klein. Absoluut geen reden tot bezorgdheid dus als je niet meteen zwanger raakt. De kans dat het een aantal maanden duurt is immers veel groter dan de kans dat je onmiddellijk prijs hebt!

© commons.wikimedia.org

De pil zorgt ervoor dat je natuurlijke cyclus helemaal niet meer zo natuurlijk is. Je krijgt immers dagelijks een dosis hormonen binnen die ervoor zorgen dat je cyclus min of meer geregeld is. Na drie weken, las je een stopweek in en wordt er baarmoederslijmvlies afgestoten. Dit lijkt dan op een normale menstruatie, maar is dat dus eigenlijk niet.

Stop je met de pil, dan moet je natuurlijke cyclus het natuurlijk weer overnemen. Dit kan echter een tijdje duren. Bij sommigen lukt dit meteen, bij anderen duurt het dan weer maanden. Je ziet het: het hangt van persoon tot persoon af.

Maak je je toch ongerust omdat het zwanger worden wel erg lang lijkt te duren? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan de gynaecoloog. Hij of zij helpt je wel verder!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *