Zeg het met rozen
De roos wordt algemeen beschouwd als de koningin der bloemen. Deze titel dankt ze aan haar wereldwijde bekendheid als mooiste meisje van de klas. “Zeg het met bloemen”: niet enkel een striptitel van Kiekeboe. De meeste mensen zijn er dol op en bloemen gaan dikwijls dieper en zeggen vaak meer dan woorden. Rozen zijn daarbij het summum. Ze zien er niet alleen prachtig uit en ruiken bovendien geweldig, ze hebben ook een symbolische betekenis. En die gaat veel verder dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Wist je trouwens dat je nu ook online rozen bestellen kan? De rode roos als uiting van liefde ken je wellicht. Lees je even mee waarom een roos je beste keuze is?

© pixabay.com

Een vleugje geschiedenis

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren wisten het duizenden jaren geleden al: de roos (wetenschappelijke naam Rosa) als niet te evenaren schoonheid en symbool voor liefde. Toen Adonis – aanbidder van godin Venus – stierf, groeiden er op die plaats prachtige rode rozen. En zo wil de mythe dat rozen symbool staan voor eeuwige liefde. In onze contreien duurde het tot de 16e eeuw vooraleer de roos bekendheid verwierf. Maar al snel werd ze een hype. Her en der doken rozentuinen op en sindsdien is de roos alleen maar populairder geworden. Elk jaar komen er nog nieuwe soorten bij.

In alle kleuren en voor alle gelegenheden

Rozen bestaan er in “alle kleuren van de regenboog” om het met K3 te zeggen. Met rozen kan je veel verschillende boodschappen overbrengen aan de ontvanger. Geliefden zeggen het meestal met rode rozen: die staan namelijk voor liefde en romantiek. Maar daarnaast heb je roze voor geluk en dankbaarheid, wit voor puurheid en zuiverheid, oranje voor verlangen en sympathie, blauw voor mysterie, bordeaux voor rouw en ga zo maar door.
Door deze veelzijdigheid aan boodschappen passen rozen bij elke gelegenheid en levensfase: voor je geliefde, bij een huwelijk, geboorte, verjaardag, feestdag, overlijden of gewoon zomaar.

© pixabay.com

Spreekwoordelijk mooi

Het is geen toeval dat rozen opduiken in tal van spreekwoorden. Slapen als een roosje, op rozen zitten, een schot in de roos, rozengeur en maneschijn…, laat het duidelijk zijn dat rozen geassocieerd worden met positiviteit. Maar evengoed kennen we volgende spreuken: geen rozen zonder doornen en de weg gaat niet over rozen. Daarmee is de roos misschien wel de meest eerlijke en pure bloem die er bestaat en alleen daarom al verdient ze je voorkeur.
Genoeg gepraat nu, tijd voor actie! Geef een een bos rode rozen cadeau … of haal ze gewoon voor jezelf in huis.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.