Zelf je haar kleuren: onze tips
Je haar zelf kleuren werd altijd afgeraden, maar meer en meer vrouwen besparen een bezoekje aan de kapper door dit toch zelf te doen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek. Hier volgen enkele tips die je zeker moet volgen als je niet wil opgescheept zitten met een kapsel waarmee je niet meer naar buiten durft.

© pexels.com

De beroemde kapper Andrew Baron die zijn schaar zet in het haar van talrijke celebs (onder andere Elle Macpherson en Kylie Minogue) geeft alvast enkele haarkleuringstips. Hij kan het immers weten, want stelde zelf, samen met Avon, een reeks doe-het-zelfkleurkits samen.

  • Als je je haar hebt gekleurd, was het dan niet de komende 24 uur. Doe je dit wel, dan worden de natuurlijke oliën verwijderd die net belangrijk zijn om je gekleurde haren te beschermen.
  • Ga voor een shampoo die speciaal ontwikkeld is om gekleurd haar te behandelen.
  • Zorg ervoor dat je haar overal gekleurd geraakt, vergeet dus zeker niet de achterkant. Je haar op voorhand in secties verdelen is dus van uitermate belang voor een professioneel resultaat.
  • Ga voor een paar tinten lichter of donkerder voor een natuurlijk resultaat. Ga dus niet ineens voor spierwit of gitzwart haar.
  • Alvorens je aan de procedure begint, is het belangrijk om een huidtest te doen. Zo voorkom je eventuele allergische reacties.


Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *