Zes gemakkelijke manieren om er voor te zorgen dat je gekleurde haar levendig blijft
Overweeg je een blondere coupe? Denk je dat rood haar je mooi zou staan? Of wil je misschien als de perfecte brunette door het leven gaan? Of je nu zelf je haar kleurt, of dat je het laat doen bij de kapper, hoe je je gekleurde haar verzorgt is net zo belangrijk als de keuze voor een nieuwe haarkleur. We willen je graag helpen hoe je de kleur kunt behouden zoals het er op dag één na de haarkleuring eruit ziet. We hebben daarom tips verzameld van professionals die kunnen helpen.

© Pxhere.com

1. Zacht haar

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe haarkleur lang zijn kleur blijft behouden, is het belangrijk om ‘slim’ te wassen in de douche. Voorkom dat je shampoo zo lang in je haar ‘kneedt’ dat er een behoorlijke schuimlaag ontstaat, want hier kan een roestachtige kleur door ontstaan. Als je je haar dagelijks wilt wassen, maak dan gebruik van een sulfaatvrije conditioner, dat maakt je hoofdhuid schoon, zonder dat het je haarkleur aantast.

2. Kies de juiste producten

Wanneer je een goudachtige tint over je haar hebt, of highlights, wees dan voorzichtig met het gebruik van oliën.. Zeker de producten die donker gekleurd zijn, zoals een oranje of gelige tint, kunnen voor een koperkleur in je haar zorgen. Vermijd daarom ook shampoos met een bruine of gouden tint. Als je haar een koperachtige kleur krijgt, werk het dan tegen door paarsachtige shampoos en conditioners te gebruiken.

3. Gebruik conditioners voorzichtig

Veel vrouwen denken dat het beter is om maskers voor het haar langer te dragen dan aangegeven staat, echter is dit niet verstandig. Een conditioner doordrenkt dan namelijk het haar en wanneer het wordt uitgespoeld, neemt het iets van zijn levendigheid mee. Wanneer je haar uitgedroogd is, gebruik dan maskertjes die de kleur behouden en hou je aan de aangegeven tijd. Het is nog beter om je haar een masker te geven vóór dat je het gaat kleuren, om zo mogelijke vervaging van de kleur te vermijden.

4. Geef glans aan je haar

Om de levendigheid tussen kleuren een boost te geven, kun je een glans aanbrengen in je haar door zelf een mengsel te maken. Meng wat demi permanente haarverf met een witte basic conditioner en roer het net zo lang totdat er een glad mengsel ontstaat. Laat het 10 minuten in je haar inwerken en spoel het dan uit. Aangeraden wordt om handschoenen te dragen bij het aanbrengen en de eerste nachten op een donker kussenovertrek te slapen.

5. Bescherm je haar tegen de zon

UV licht kan voor een vervaagde haarkleur of een lelijke oranje tint zorgen. Je beschermt je haar het beste door in de zon een hoed of een hoofddoek te dragen. Wanneer zonlicht niet te vermijden is, gebruik dan een UV beschermend haarproduct.

6. Breng op tijd nieuwe verf aan

Bij gekleurd haar komt op een gegeven moment natuurlijk weer je eigen haarkleur tevoorschijn bij de wortels. Om je tint te verfrissen breng je verf aan bij je wortels en halverwege de tijd dat het er in moet zitten, doe je de rest van de verf over de gehele lengte van je haar. Samen met de eerder genoemde tips blijf je zo een prachtige coupe behouden!Lees nog meer over:, ,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *