Zes tips om je zelfvertrouwen een boost te geven tijdens het daten
Oké, stel je bent introvert en best wel zenuwachtig voor je eerste date. Je hebt iemand online ontmoet en hij lijkt een droomman/droomvrouw te zijn. Ben je al een dramatische impressie van je partner aan het creëren? Of ben je als introvert persoon vooral bezorgd hoe je de date gaat overleven zonder jezelf al te veel pijn te doen?

© Pexels.com

Introverte personen voelen zich vaak niet heel comfortabel bij veel praten en juist op een eerste date wordt er natuurlijk vooral gepraat. In de meeste gevallen zijn ze niet bang om te praten, maar ze voelen zich ongemakkelijk om een praatje te starten. Ze weten gewoon niet waar ze over moeten praten. Als je een partner hebt die gemakkelijk praat, dan zit je vaak wel goed. Maar wat nou als je date ook introvert is? Wat zou je dan doen? Hoe overleef je het hele ‘date gedoe’? De volgende tips kunnen je misschien helpen.

Geloof in jezelf
‘Je kunt het!’ is het beste wat je kan zeggen tegen jezelf wanneer je je ongemakkelijk voelt. Jouw date is gewoon maar iemand anders die iets meer praat dan jij doet. Jij bent echt niet minder geweldig of interessant. Oké, je mag dan wat minder vaardig zijn in het praten over het weer of over de mensen om je heen, maar er zijn zeker wel onderwerpen waarmee jij indruk kunt maken. Neem bijvoorbeeld een interessant artikel uit de krant, of praat over hoe de wereld is ontstaan. Genoeg diepzinnige onderwerpen om lang over te kunnen praten. Als jouw date intelligent is, zal hij dat zeker waarderen.

Trek kleren aan waar jij je comfortabel in voelt
Welke kleren je aantrekt is heel belangrijk voor je zelfvertrouwen. Trek kleren aan waarin jij je comfortabel en goed voelt en je zult meer zelfvertrouwen uitstralen. En als je iets interessants of een unieke accessoire draagt (bijv. een vintage ketting, een designer pak of een geweldige hoed), kan dat ook nog eens leuke gespreksstof opleveren.

Sla wat notities op in je hoofd over potentiële onderwerpen
Als je introvert bent is het aan te raden om vooraf de date je voor te bereiden op onderwerpen die je zou kunnen aansnijden. Wanneer het een tweede of derde date is kun je na denken over de eerdere gesprekken die jullie hebben gevoerd of denk na over gesprekken waarbij jij je goed voelde bij andere dates. Bedenk welke gespreksonderwerpen ervoor zorgde dat er een klik ontstond. Het nastreven van dezelfde soort gesprekken zal jou minder ongemakkelijk doen voelen en het geeft je zelfvertrouwen om uit te wijden naar andere onderwerpen.

Verwacht niets
Verwachtingen kunnen opwinding ruïneren. Het kan tot diepe teleurstellingen leiden of zelfs een gebroken hart. Wanneer je introvert bent, moet je voorzichtig zijn met wat je verwacht van je datingpartner, want als er iets mis gaat, zal het je nog dagenlang achtervolgen. Dus het beste is om je verwachtingen in toom te houden als je hoopt op een goede eerste date. Waarom niet de mysteries onderzoeken in plaats van overal verwachtingen van te hebben?

Praat vrijuit zonder te veel te overdenken

Als je datingpartner een intelligent persoon is, dan zou hij/zij willen dat je vrijuit praat. Als je steeds maar bezorgd bent over wat je wil zeggen en wat dat zegt over jou, bedenk dan het volgende: je bent op de date om tijd te spenderen met een persoon die jij leuk vindt en hij/zij vindt jou ook leuk, dat is de reden dat hij/zij op jullie date is. Denk niet te veel voordat je gaat praten. Ze weten al genoeg over je dat je hun interesse hebt weten te pakken. Als je bang bent om de aandacht van je partner te verliezen, richt het gesprek dan op hem/haar. Toon interesse door vragen te stellen over hun leven, zo blijft het dialoog soepel en positief verlopen.

Wees teder en attent

Maak oogcontact, straal vriendelijkheid uit met je blik. Bedank je date voor de leuke avond. Wees aardig tegen het bedieningspersoneel. Dit zijn de kleine dingen die de date een positieve boost geven.

Een introvert persoon is niet verlegen, alleen maar een beetje anders dan extroverte personen. Het goede nieuws? Introverte personen kunnen fantastische lovers zijn, gepassioneerde artiesten en geweldige mensen als ze worden betoverd door de juiste toverstaf op de juiste tijd. En jij zou dat moeten weten over jezelf. Dus ga ervoor. Jij vindt de liefde van je leven als je zeker genoeg bent het gevoel te hebben om de wereld aan te kunnen.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *