Zo kies je de juiste fietsendrager
Ga je deze zomer met de auto op vakantie en wil je graag de fietsen meenemen? Dat kan met een fietsendrager voor op de auto. Fietsendragers zijn er in allerlei soorten en maten, wat de keuze misschien lastig maakt. Wil je weten welke je precies nodig hebt? Wij geven een aantal tips om de beste fietsendrager te kiezen.

© pixabay.com

Fietsendrager voor op de trekhaak

De meest bekende soort is waarschijnlijk de fietsendrager voor op de trekhaak. Deze zijn meestal wat duurder dan andere soorten fietsendragers, maar ze zijn dan ook wel heel praktisch. De trekhaak van een auto kan vaak veel gewicht dragen, waardoor je met een fietsendrager voor op de trekhaak veel kanten op kunt. Je kunt er een fietsendrager voor één fiets op monteren, maar ook een fietsendrager voor twee of meerdere fietsen zoals de hapro atlas 2. Ga je elektrische fietsen vervoeren? Ook dan kun je het beste kiezen voor een fietsendrager voor op de trekhaak. Een fietsendrager heeft veelal een maximaal draaggewicht en de trekhaak een maximale kogeldruk. Controleer goed wat de maximale belasting is, zodat je geen te zware fietsen gaat vervoeren. Wanneer je de kofferbak nog open wilt doen wanneer de fietsendrager is gemonteerd, kun je het beste kiezen voor een kantelbare fietsendrager.

Fietsendrager voor op het dak

Daarnaast heb je fietsendragers voor op het dak. Deze zijn minder duur dan een fietsendrager voor op de trekhaak, maar je hebt er wel dakdragers voor nodig. Je schaft deze dakdragers per stuk aan, zo kun je zelf bepalen hoeveel fietsen je op het dak wilt monteren. Een fietsendrager voor op het dak is echter niet geschikt voor zware fietsen, maar meer voor bijvoorbeeld racefietsen. Houd er ook rekening mee dat de auto meer brandstof verbruikt doordat de luchtweerstand toeneemt en dat je auto wat hoger wordt. 

Fietsendrager voor op de achterklep

Voor wie geen trekhaak heeft en de fietsen liever niet op het dak vervoert, is er ook nog de fietsendrager voor op de achterklep. Je hebt hier alleen de fietsendrager voor nodig, deze kan vervolgens eenvoudig worden gemonteerd aan de achterklep van de auto. Er zijn twee verschillende soorten, één met een wielgoot waar de fietsen in worden gezet en één waarbij het frame van de fiets met twee armen moet worden gemonteerd. Is je achterklep helemaal van glas? Dan zijn niet alle fietsendragers geschikt. Het is handig om dit dus goed te controleren. Ook voor deze fietsendrager geldt dat deze enkel de wat lichtere fietsen kan dragen. Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *