Zo kom je als vrouw van die vervelende snor boven je lippen af
Veel vrouwen hebben er last van: een donkere schaduw boven de bovenlip. Het is geen snor die uit haren bestaat, maar betreft een stukje huid die net iets donkerder is dan de rest van de huid. Dit kan komen door hormonale veranderingen en een zwangerschap, maar ook door de zon. Heb jij op dit moment te maken met een ontsierende schaduw boven je lip en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Lees dan in dit artikel wat je moet doen om deze schaduw te laten verdwijnen.

© Pxhere.com

Gebruik citroen
Citroen is een natuurlijk middeltje dat de huid lichter kan maken. Door regelmatig met citroen over de donkere huid boven de bovenlip te wrijven, wordt deze huid op natuurlijke wijze gebleekt en dit betekent dat de donkere huid langzamer licht wordt. Niet schadelijk voor de huid, maar een natuurlijke manier om van je donkere huid boven de lip af te komen. Wil je nog sneller van je donkere huid boven de lip af, dan leg je een stukje citroen op je lip als je gaat slapen.

Probeer IPL bij de schoonheidsspecialiste
IPL (Intense Pulsed Light) is een schoonheidsbehandeling die ervoor zorgt dat oneffenheden in de huid verdwijnen. Dit gebeurt door lichtstralen op de huid af te vuren, die ervoor zorgen dat donkere, rode of andere vlekken langzaam maar zeker verdwijnen. Door IPL toe te passen op de donkere huid boven de lip, wordt deze huid al snel lichter. Houd er wel rekening mee dat je meerdere behandelingen moet ondergaan om de huid inderdaad bleker te maken en dat je dus wel geld moet reserveren voor diverse IPL behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Maak een ‘home made’ maskertje met peroxide
Een andere methode om de donkere huid boven je lip wat lichter te maken, is door zelf een gezichtsmaskertje met peroxide te maken. Gebruik tien gram melkpoeder, 20 druppels hydrogene peroxide en 2 druppels glycerine en kook de ingrediënten kort in een pan. Heb je dit gedaan, dan heb je een gezond huidmaskertje gemaakt die ervoor zorgt dat de donkere plek boven je lip langzaam lichter wordt. Doe je dit maskertje regelmatig op, dan zal de huid boven je lip langzaam bleker worden en valt de donkere vlek helemaal niet meer op.

Maak een ander maskertje voor de gevoelige huid
Heb je een gevoelige huid en durf je niet zomaar bovenstaand maskertje aan te brengen? Dan is er ook een maskertje voor de gevoelige huid die de donkere plek boven jouw lip als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Je gebruikt 3 schijfjes komkommer, 5 milliliter appelazijn en 5 milliliter rozenwater en je hebt alle ingrediënten voor het home made maskertje al in huis. Maak de komkommer fijn en plet de groente tot er nog enkel een pasta over is, meng de komkommer met de andere ingrediënten en doe het maskertje op je gezicht om de huid boven de lip bleker te maken.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *