Zo verberg je de rode vlek op je neus door een zonnebril
De meeste mensen dragen in de zomermaanden de hele dag door een zonnebril. Een zonnebril is niet alleen trendy, maar beschermt ook je ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Het is dus zeker verstandig om een zonnebril te dragen, maar als je de hele dag een zonnebril draagt kun je wel te maken krijgen met de vervelende afdruk die een zonnebril kan achterlaten. Zet je je zonnebril af, dan word je meteen geconfronteerd met die lelijke rode vlek die je helaas bijna altijd krijgt als je een zonnebril draagt. Volgens experts is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat de vlek ontstaat, maar zijn er wel manieren om de vlek weg te werken. In dit artikel lees je drie camouflage tips die je kunt gebruiken om van de vlek af te komen.

© Pexels.com

Tip 1: doe de zonnebril eerder af en laat de huid herstellen
Heb je een vergadering, een date of een etentje en wil je niet met een vlek op je neus op jouw afspraak verschijnen? Doe de zonnebril dan eerder af, zodat de huid al wat kan herstellen van het dragen van de zonnebril. Kom je op je afspraak aan, dan is de vlek van de zonnebril al weg en ziet niemand meer dat je een bril hebt gedragen. Door je zonnebril af te doen, kan je huid goed ademen en kan de huid herstellen van de bril die je hebt gedragen. Dit betekent dat de rode vlek vanzelf verdwijnt, zonder dat je hier make-up voor hoeft te gebruiken.

Tip 2: poeder je neus niet in de ochtend, maar als je bent gearriveerd
Wil je je zonnebril niet af doen voor je op je afspraak bent, bijvoorbeeld omdat je snel last krijgt van je ogen als je geen zonnebril draagt op een zonnige dag? Dan wordt aangeraden om je neus niet in de ochtend al te poederen, maar dit deel van je neus pas te poederen als je op je bestemming bent. Poeder je je neus twee keer (in de ochtend en bij het bedekken van de rode vlek), dan wordt je make-up en dus je look hier niet beter van.

Tip 3: neem altijd concealer en poeder mee
Niet alleen je neus moet regelmatig bijgewerkt worden als je een zonnebril draagt: ook de rest van je make-up moet een keer bijgewerkt worden en zeker als het warm is. Wil je voorkomen dat je met een rode vlek op je neus zit die je niet bij kunt werken of dat je bijna geen make-up meer op hebt door zweten, maar geen make-up op kunt doen? Dan raden wij je aan om altijd make-up mee te nemen. Heb je maar een kleine tas, dan neem je alleen de essentiële producten mee en laat je de rest thuis. Producten die je in ieder geval altijd mee moet nemen als je op weg gaat en er altijd goed uit wil zien, zijn producten als concealer en poeder.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.