Zo vind je jouw ideale recept
Wat eten we vandaag? Dit is een vraag die dagelijks in vele huishoudens wordt gesteld. De één heeft voldoende fantasie om een heerlijke maaltijd in elkaar te zetten, terwijl dit voor de ander een ware marteling is om weer een maaltijd te verzinnen. Vooral als je een gezin hebt met kinderen, dan moet er toch elke dag een goede en voedzame maaltijd op tafel staan. Als alleenstaande of koppel kun je wel eens makkelijk doen en een magnetronmaaltijd in de oven zetten, maar ook dit wil je niet dagelijks eten. Maar gelukkig is er internet! Op internet staan duizenden recepten. Nadeel daarvan is dat het aanbad zo groot is, dat je soms door de bomen het bos niet meer vindt. Er zijn daarom websites die je stap voor stap kunnen helpen met het zoeken naar jouw ideale recept.

Steak

Receptenzoeker

Receptenzoeker is een handige website die recepten voor je opzoekt op basis van ingrediënten die jij in huis hebt. Het is dus mogelijk om een leuk recept te vinden zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft omdat je immers al hebt aangegeven wat er in jouw koelkast staat. Hier begint de website ook mee. Er is een invulscherm waar je het hoofdingrediënt, zoals kip, varkensvlees of wat dan ook invult dat jij in huis hebt. Geheel automatisch krijg je een overzicht van alle gerechten met dat ingrediënt op je scherm. Heb je nog meer ingrediënten thuis? Die kun je ook invullen en de zoekresultaten worden automatisch aangepast voor beide of nog meer ingrediënten die je invoert. Verder kun je de recepten ook nog filteren volgens het type maaltijd, zoals ontbijt, lunch, voor- of hoofdgerecht en de gewenste bereidingstijd. Uiteindelijk blijven er maar enkele recepten over die zeer specifiek gericht zijn op de door jou ingevoerde ingrediënten en filters.

Soep

Recepten Matchmaker

Hellofresh is een bedrijf dat maaltijdboxen levert, met daarbij alle ingrediënten voor een gezond en gevarieerd weekmenu. Zij hebben de Recepten Matchmaker geïntroduceerd. Je opent online de box. Daarna kies je het hoofdingrediënt dat jij vandaag wilt eten, zoals kip, rundvlees, vis of een vegetarisch product. Heb je een product gekozen, dan stelt Recepten Matchmaker je de vraag of het een lichte, een stevige, een avontuurlijke, een makkelijke of een kindvriendelijke maaltijd moet zijn. Eventuele bijzonderheden kun je dan aanvinken, zoals eiwitrijk, glutenvrij of high fiber. Je klikt vervolgens op ‘vind mijn recept’ en je krijgt de recepten voorgeschoteld die op dat moment ideaal voor jou zijn.

Pasta

Receptenpagina van de Colruyt

Iedereen in België kent supermarkt Colruyt wel. De Colruyt heeft een speciale receptenpagina met meer dan 8.600 recepten. Met een heel handige filter kun je heel gemakkelijk jouw ideale recept vinden. Wil je echt zien hoe recepten klaargemaakt worden? Dan heeft Colruyt bijna 300 verschillende videogerechten klaarstaan. Met een druk op de knop wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je een recept klaarmaakt. Verder kun je filteren op tal van soorten recepten, zoals hoofdgerechten, desserts, lunch of ontbijt. Ook kun je filteren op het soort vlees of vegetarisch, op bereidingstijd of aangepaste voeding. Zo kom je na het instellen van al je filters uit bij jouw ideale recept.

Met deze tips heb je voldoende inspiratie om alles uit jouw weekmenu te halen. Wil je nooit meer eten weggooien? Lees dan deze budgetvriendelijke tips tegen voedselverspilling.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *