Zo zorg je voor een gezonde look
Om er gezond uit te zien, moet je gezond eten. Een andere slimme zet is voldoende sporten. Zo kan je er wat sterker en gezonder uit gaan zien. De atletische look is natuurlijk ook fijn om te hebben. Daarvoor ga je meerdere keren in de week naar een sportschool zoals Basic-fit. Wanneer je dat doet, dan is het wel belangrijk om de goede oefeningen te doen. Zo zorg je ervoor dat je er op je best uit gaat zien. Dat is ook precies wat je op deze plek kunt leren.

© unsplash.com


Veel spieren aanspreken
Het is altijd belangrijk om de spieren evenredig te trainen. Daarom is het slim om voor oefeningen te kiezen waarmee veel spieren aangesproken kunnen worden. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je wanneer je in de sportschool bent aan de slag gaat met de deadlift. Dit is een oefening die spieren in de hele keten van de schouders tot aan de tenen aanspreekt. Daarmee kan je dus het nodige bereiken. Neem wel de tijd om de oefening goed aan te leren, het is namelijk geen simpele beweging. Wanneer je hem kunt, dan zal je er wel heel veel voordeel van hebben.

Sterke spieren en sterke longen
Het is ook aan te raden om zowel de spieren als de inhoud te trainen. Het is belangrijk dat je motor groot genoeg is om de oefeningen goed aan te kunnen. Ook in dit geval geldt dus dat je er goed aan doet om een soort hybride te vinden. Dat kan je doen met de kettlebell swing. Die oefening helpt je ook weer om veel verschillende spieren in de keten aan te spreken. Bovendien vraagt het om een sterke conditie. Dus train je ook direct het hart en de longen. Ook dat is natuurlijk belangrijk.

Een sterke basis leggen
Wanneer je aan het geheel hebt gewerkt, dan wordt het tijd om wat meer specifiek met je lichaam aan de slag te gaan. Dat doe je het best door je eerst te richten op een sterke basis. Dat betekent dat je aan de slag gaat met oefeningen voor de benen. In de sportschool kan je bijvoorbeeld squats en lunges doen. Dit kan je met je lichaamsgewicht doen, maar je kunt er ook verschillende soorten gewichten bij gebruiken. Er zijn veel variaties zodat je de beenspieren optimaal kunt belasten met deze oefeningen.

Ook sterk lijken
Het is natuurlijk ook fijn om de resultaten van je inspanningen te kunnen laten zien. Het is dus zeker ook de moeite waard om het bankdrukken niet over te slaan. Ook push-ups kunnen je helpen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je met push-ups je bankdrukken kan verbeteren, maar dat omgekeerd niet hetzelfde geldt. Zorg dus voor een combinatie van beide oefeningen wanneer je de sportschool in gaat. Je borstspieren worden er groter van en je pakt direct ook wat van je schouders en armen mee. Zo ga je er ook echt sterk uitzien. Dat is wel zo leuk natuurlijk.

Extra aandacht aan de showspieren
Je doet er goed aan om ook de showspieren wat aandacht te geven in je wekelijkse sportschoolprogramma. Dat betekent dat de armen en de schouders extra aandacht krijgen. Grote biceps en triceps laten zien is altijd leuk. Dit zie je ook altijd terugkomen in films en series. Ook fitness influencers tonen maar wat graag de contouren van de getrainde armen. Ditzelfde geldt ook voor de schouders. Groot, breed en rond is wat je graag wilt bereiken. Met de juiste oefeningen maak je het helemaal af. Dit is het sluitstuk op al het werk dat je al hebt gedaan.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *