Waarom je beter elk in een apart bed slaapt
Volgens studies is het een slimme keuze van een koppel om elk in aparte bedden te slapen. Samen slapen is leuk en gezellig, maar het kan zijn dat je partner je uit je slaap houdt en jouw nachtrust telkens opnieuw verstoord.

© Pexels.com

Je hoeft het zelfs helemaal niet zo ver te zoeken; snurken, even naar het toilet gaan, hoesten en niezen, lezen, aan de lakens trekken… Het zijn allemaal de kleine dingen die het doen.

Apart slapen zorgt dus voor een betere nachtrust, maar heb je het er wel voor over? Probeer het in ieder geval te overwegen als je er niet goed door kunt slapen. Er zijn uiteraard koppels die deze problemen niet ondervinden en die gerust samen kunnen slapen. Maar je moet toch eens nadenken als je er echt last van ondervindt. Een eigen slaapplek is helemaal zo gek nog niet!

Praat er in eerste instantie met je partner over. Ga zeker niet van de ene dag op de andere ergens anders in het huis slapen zonder hem te verwittigen. Hij kan het als een belediging aanvoelen, terwijl jij dat helemaal zo niet bedoelt!

Wat vind jij?Lees nog meer over:
6 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *