Wondermiddel tegen huisstofmijt

Twee jaar geleden googelde ik of je een neus kon laten amputeren. Echt waar. Ik was de wanhoop nabij. Overdag liep ik de hele dag te snotteren en te niezen en ’s nachts werd ik wakker door zware niesaanvallen waar mijn hele borstkas pijn van deed. Door het gebrek aan slaap was ik een wrak. Het woog op mijn gemoed en mijn werk. Ik wist waardoor het kwam: allergie aan huisstofmijt. Een neus amputeren leek me toch wat drastisch dus googelde ik nog even verder. En toen vond ik Acar’up, een wondermiddel.

Wie allergisch is aan huisstofmijt kent het wel: tranende ogen, niezen, snotteren, verstopte neus, ademhalingsproblemen. Je kan de mijten met het blote oog niet zien, maar dat die minirotzakjes voor geweldige miserie kunnen zorgen kan ik je verzekeren. Ik heb er al last van van toen ik nog een klein kind was. 

Een decennium lang leek ik er voorgoed van verlost, tot de allergie twee jaar geleden plots weer in alle hevigheid de kop opstak. Ik raadpleegde allergologen, experimenteerde (op doktersadvies) met verschillende soorten medicatie, maar niets leek te helpen. Ten einde raad ging ik te rade bij dokter Google en al gauw stootte ik op een product dat twee jaar geleden nog niet zo lang op de markt was: Acar’up.


Ik had ondertussen al heel wat geprobeerd en was aanvankelijk bijzonder sceptisch. Het bleek om een product zonder insecticide te gaan en toch waren de commentaren op het internet positief. Ik kon het moeilijk geloven. Zonder er al te veel verwachtingen besloot ik het te bestellen. Ik bestelde mijn Acar’up via Farmaline, een online apotheek, die het de volgende dag keurig aan huis bezorgde. 

De eerste keer dat je het bestelt, moet je het startpakket aanschaffen. Daarin zitten twee doeken en een flesje product. Het gebruiken is simpel. Je haalt de lakens van je matras en de kussensloop van je kussen en legt de doeken op je bed. Voor een eenpersoonsbed heb je een doek nodig, voor een tweepersoonsbed twee. De doeken zijn onderverdeeld in vakjes en op elk vakje moet je drie keer met het busje spuiten. Vervolgens laat je het hele handeltje twee uur liggen. Na twee uur haal je de doeken van het bed en je stofzuigt de matras. De doeken stop je in de wasmachine en was je op hoge temperatuur. Klaar. 

Ik kon moeilijk geloven dat dit zou werken en nog meer toen ik las hóe het eigenlijk werkte. Het product dat je op de doeken spuit doodt de mijten niet, maar trekt hen juist aan! De mijten zijn verzot op de geur uit het flesje en reppen zich dus van je matras en kussen naar de doeken waarmee het goedje bespoten is. Door te stofzuigen zuig je nog een deel achtergebleven mijten op. De mijten in de doeken doodt je door ze te wassen op hoge temperatuur. Op de bijsluiter staat dat je dit proces de eerste maand elke week moet herhalen. 

Dat heb ik nooit gedaan. 

Dat lees je goed. Ik heb de behandeling niet herhaald. Al na een keer waren mijn vreselijke allergische reacties meteen verdwenen. Ik kon het letterlijk niet geloven. De afgelopen twee jaar heb ik het product twee keer gebruikt: telkens eenmaal aan het begin van ‘mijtenseizoen’ en dat deed zijn werk perfect. Zodra ik merk dat ik last begin te krijgen, gebruik ik een keer Acar’up en al mijn symptomen verdwijnen op slag. Ik gebruik ook al twee jaar geen medicatie meer tegen allergische reacties. Acar’up werkt bij mij als een echt wondermiddel en te oordelen aan de vele positieve reacties online ben ik niet alleen. 

Toch iets minder drastisch dan een neusamputatie, die Acar’up ;-).Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *